Importanța purtării centurii de siguranță

Cine nu a auzit expresii precum: „nu o să mi se întâmple mie", „care sunt șansele?" sau „și cu ea și fără ea este tot aia"? .

Articolul complet

De ce este important să semnalizezi în trafic?

Să luăm următoarea situație: un șofer oprește brusc pe o șosea intens circulată. Șoferul din spate care nu este atent nu observă că cel din față a oprit, pentru că totul s-a întâmplat foarte repede și lovește autoturismul. Cine este vinovatul? Cel care nu a fost atent la drum sau cel care a oprit, pentru că nu a pornit semnalizatoarele de avarie?

Articolul complet

Șofatul iarna - 5 aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție

Iarna își face loc ușor, ușor și își intră în drepturi. Odată cu ea vin și zăpada, temperaturile cu minus, poleiul și gheața la care se adaugă traficul orașului. De aceea este important să-ți pregătești mașina pentru sezonul rece. Siguranța și confortul tău primează, așa că îți prezentăm 5 aspecte la care trebuie să acorzi atenție pentru a conduce liniștit iarna aceasta.

Articolul complet

Încadrarea corectă a maşinilor în clase

Acest articol îţi va schimba modul în care priveşti automobilele, le compari sau îţi construieşti o părere despre un model nou lansat. Citeşte-l cu atenţie şi vei afla informaţii esenţiale care te vor ajuta să priveşti corect fiecare autovehicul şi să îţi dai seama, la final, ce aşteptări ai de la ce maşină.

Articolul complet

Soluţii pentru atunci când sună telefonul şi eşti la volan

Odată cu reînnoirea Codului Rutier, şoferii au aflat că sunt sancţionaţi dur dacă folosesc telefonul mobil în timp ce conduc. Mai exact, amenda poate ajunge până la 1.100 lei şi vine cu 2 puncte de penalizare sau, după caz, suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile.

Articolul complet

Cum îți pregătești mașina pentru toamna târzie?

Vara s-a sfârşit, iar pregătirile pentru toamnă au fost făcute. Ştim toţi că sezonul toamnei vine însoţit de ploi şi vreme capricioasă.

Articolul complet

Farurile - semafor roșu la ITP

Regulile impuse la Inspecția Tehnica Periodică (ITP) devin tot mai stricte. Dacă până recent automobilele cu deficiențe minore treceau de ITP pe bandă, acum sunt refuzate și pe motiv că farurile nu luminează destul de puternic.

Articolul complet

Pleci în drumeții? Ia scutul cu tine!

Este vară acum și poate te gândești că vrei să pleci într-o vacanță binemeritată. Fie că alegi muntele sau un drum lung cu mai multe staționări, trebuie să te gândești înainte la ce fel de riscuri îți expui mașina. 

Articolul complet

Oglinda retrovizoare, ochii mașinii tale

Prima apariție a unei oglinzi retrovizoare apare, culmea, într-o carte în anul 1906. Dorothy Levitt și a sa carte „The Woman and the car” aduc într-o lumină mai largă cititorilor conceptul de oglindă retrovizoare.

Articolul complet
Update cookies preferences